Waarom zonwering?

Zonwering zorgt ervoor dat warmte en zonlicht tegen wordt gehouden. Dit zorgt voor schaduw binnen of op het terras, waardoor het licht en de temperatuur prettiger wordt. Er zijn verschillende varianten van zonwering. De meest voorkomende is door middel van een scherm. Deze wordt aan de buitenkant van uw raam gemonteerd en kan met een hendel uitgerold of uitgevouwen worden.

zonwering

Soorten zonwering

  • Screens: als u weinig ruimte heeft voor het plaatsen van zonwering, zijn screens een goede optie. Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag doordat er geen onderdelen uitsteken. Screens geven alleen zonwering voor binnen in huis.
  • Shutters: als u een andere soort en meer decoratieve vorm van zonwering zoekt, dan zijn shutters de beste optie. Dit zijn horizontale houten latten die aan de binnenkant van uw raam worden gemonteerd. De shutters zijn dicht te klappen en zorgen hiervoor zonwering binnen uw huis.
  • Markiezen: zoekt u een zonwering soort met een stijlvolle uitstraling? Kies dan voor markiezen. Markiezen zijn rond, en deze worden aan de buitenkant geplaatst in verschillende maten waardoor er zonlicht zowel binnen als buiten tegen kan worden gehouden.
  • Knikarmschermen: heeft u een zonnescherm nodig voor boven uw terras? Dan kunt u gaan voor knikarmschermen. Onder deze schermen zitten armen waardoor het scherm hoog uitgevouwen kan worden en waardoor u er gemakkelijk onder door kan lopen of onder kan zitten.
  • Uitvalschermen: dit is de bekendste soort zonwering. Uitvalschermen hebben een eenvoudige constructie en is hierdoor makkelijk in- en uit te klappen en goedkoop in

Bedienen van een zonnescherm

Heeft u besloten welk zonnescherm past bij u past? Dan heeft u nog de optie om tussen verschillende bedieningen te kiezen.

  • Handmatige bediening: de goedkoopste optie, met behulp van een handslinger of stok opent en sluit u het zonnescherm handmatig.
  • Elektrische bediening met schakelaar: wordt bedient met een schakelaar op een wand. Dit zonnescherm heeft een luxe uitstraling en is ingebouwd met een motor.
  • Elektrische bediening met afstandsbediening: dit zonnescherm is vergeleken met het schakelsysteem zonnescherm nog makkelijker te bedienen. Via een afstandsbediening krijgt u de mogelijkheid om vanaf verschillende plekken het zonnescherm in- en uit te klappen.
  • Elektrische bediening met weersensor: een zonnescherm die het meest praktisch is. Dit zonnescherm klapt automatisch uit als de zon gaat schijnen en klapt weer in zodra het harder gaat waaien.

Beste optie voor uw situatie

Benieuwd naar de opties voor uw situatie? Bepaal samen met een vakman welke vorm van zonwering het beste bij uw woning en wensen past. Neem vrijblijvend contact op met een specialist van Zonwering Expert. Zij helpen u graag op weg!