Uw trap schilderen

Wanneer uw trap beschadigd is of wanneer u klaar bent met de huidige kleur, kunt u deze schilderen of laten schilderen. Door trappen te verven krijgen deze meteen een andere uitstraling en wanneer u een kleur kiest die beter past bij uw huidige smaak en woning, past de trap er weer helemaal bij. Trappen schilderen vraagt wel om voorbereiding en kennis van zaken. Als u handig bent op het gebied van klussen en verven kunt u het schilderen van trappen zelf uitvoeren. Wanneer u dit niet bent of toch liever een professional inschakelt, vraagt u een schilder om advies of om de klus uit te voeren.

trap schilderen

Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding, zodat u vele jaren geniet van het resultaat. De voorbereiding kunt u aan een schilder overlaten, maar om de prijs laag te houden kunt u zelf ook al wat zaken voorbereiden. Zo kunt u eventuele beschadigingen repareren met bijvoorbeeld plamuur. Ook kunt u alvast de vorige verflaag verwijderen. Dit kan veel tijd in beslag nemen, dus neem hier dan ook de tijd voor. Het verwijderen doet u met een afbijtmiddel en verfkrabber. Daarnaast kunt u alvast de trap schuren, ontvetten en stofvrij maken. Op deze manier kan de schilder meteen gaan verven en hoeft hij verder niets voor te bereiden.

Zelf schilderen

U heeft ook de optie om de trap zelf te verven. Als u een beetje verstand heeft van klussen en schilderen is het in principe een klus die u zelf uit kan voeren. U zorgt eerst voor een goede voorbereiding en u zoekt natuurlijk een mooie kleur voor uw trap uit. Daarna zorgt u voor een goede grondverf, zodat de verf beter pakt en langer blijft zitten. Schilder eerst de zijkanten en daarna de treden zelf. Verstandig is om treden om en om te verven, zodat u de trap nog kunt gebruiken. Daarna schuurt u de grondverf met fijn schuurpapier. Vervolgens kunt u de trap verven met de kleur die u heeft uitgezocht.

Schilder inschakelen

Als u niet zeker bent van uw zaak, of wanneer u het schilderen van trappen liever aan een professional overlaat, schakelt u een schilder in. De schilders van Ruverko hebben ruime ervaring in schilderwerken en leveren vakwerk. Een schilder kan al tegen lage prijzen uw complete trap aanpakken en ervoor zorgen dat uw trappen weer jaren vooruit kunnen. De prijzen zullen verschillen. Zo hangt het ervan af of u een open of een dichte trap heeft. Daarnaast hangt het natuurlijk ook van het aantal trappen en traptreden af. Voor meer informatie en advies over het schilderen van trappen, helpt een schilder u graag.