Knikarmschermen

Heeft u een groot terras en wilt u in de zomer volop genieten van het weer maar niet in de zon zitten? Dan is een knikarmscherm de ideale optie voor u. Een knikarmscherm is een type zonnescherm die horizontaal uitrolt met 2 knikarmen die het scherm vast houden. Hierdoor is het meeste gedeelte van uw terras bedekt en heeft u genoeg schaduw in de tuin. Een knikarmscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 10 meter tot een uitval lengte van 4 meter.

Bediening van een knikarmscherm

Voor een knikarmscherm zijn er verschillende manieren hoe het bediend kan worden. Denk hierbij aan elektrisch of handmatig. Bij een elektrische bediening zijn er ook weer diverse manieren, maar hierbij worden de kosten wel verhoogd. Bijvoorbeeld bediening met een schakelaar. Hierbij wordt er een schakelaar op de wand geplaatst die het zonnescherm kan bedienen. Wilt u vanaf verschillende plekken uw zonnescherm bedienen? Dan is een bediening met afstandsbediening het handigst. U krijgt bij aankoop van uw zonnescherm een afstandsbediening die u gewoon vanaf uw tuinstoel kunt bedienen. Ook is er tegenwoordig een zonnescherm met sensor. Dit type wordt bediend door middel van weersomstandigheden. Schijnt de zon? Dan klapt het scherm uit. Waait het hard? Dan klapt het scherm weer in. Zo heeft u geen zorgen over het bedienen van het scherm.

Wanneer u kiest voor een handmatige bediening, wordt deze vaak bediend met een band die het scherm naar beneden laat als u er aan trekt. Ook wordt er wel eens gebruik gemaakt van een slinger. Met een handmatige bediening gaat het bedienen van het zonnescherm iets minder gemakkelijk, maar u bespaart wel een hoop geld.

Knikarmscherm plaatsen

Wanneer u de perfecte maat, vorm, kleur en model knikarmscherm gevonden heeft wordt het tijd om het scherm te gaan plaatsen. Wilt u dit zo goedkoop mogelijk doen? Dan is het mogelijk om het zelf te plaatsen. Echter moet u hier goed over nadenken of het wel zo verstandig is. Een knikarmscherm is heel erg zwaar en heeft verschillende onderdelen wat moeilijk kan zijn om in elkaar te zetten. Wanneer u het zelf plaatst kunnen er hierdoor ongelukken gebeuren. Het scherm kan scheef gaan hangen wat kan zorgen voor beschadiging aan uw gevel. Het beste kunt u offertes gaan vergelijken van specialisten bij u in de buurt zodat u alsnog op een redelijke prijs uitkomt. Vraag bijvoorbeeld vrijblijvend een offerte aan bij Rijkee Zonwering.