Enkel glas vervangen

Tegenwoordig hebben de meeste woningen in Nederland dubbele beglazing, maar er zijn nog genoeg woningen met enkel glas. Het is een verstandige keuze om enkel glas te laten vervangen voor dubbele beglazing. Het is even een investering, maar u krijgt er veel voor terug. Er zijn veel verschillende soorten glazen, daarom is het verstandig om u goed in te lezen over welke variant goed bij uw woning en wensen past. Een professionele glaszetter komt graag bij u langs om uw situatie te beoordelen en te kijken naar welke glazen voor uw woning geschikt zijn. Daarom is het altijd verstandig om eerst advies in te winnen bij een expert. De glasmaker van Moerstee Glas adviseert u graag, zodat u een weloverwogen keuze maakt en optimaal geniet van uw nieuwe glazen. Onderstaand het artikel van Moerstee.

enkel glas vervangen door dubbel glas

Waarom dubbel glas?

Als u kiest voor dubbel glas biedt u dit veel voordeel ten opzichte van enkele beglazing. Zo zorgt het voor een betere isolatie, waardoor niet alleen de temperatuur in uw woning aangenaam blijft, maar het zorgt er ook voor dat u minder last heeft van omgevingsgeluiden. Ook kunt u kiezen voor glazen met extra functies, zoals een zelfreinigende functie, inbraakwering en zonwering. Daarnaast kunt u kiezen voor extra privacy. Dubbel glas heeft veel extra opties ten opzichte van enkel glas. Dubbel is veel sterker dan enkele beglazing en het gaat ook langer mee. Daarom is het een verstandige keuze om te kiezen voor dubbele glazen. Een expert vertelt u meer over de voordelen van dubbele beglazing ten opzichte van enkel.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan dubbele beglazing ten opzichte van enkel glas. Zo biedt het dus extra isolatie voor uw woning. Door de betere isolatie bespaart u op uw energierekening en hoeft u niet meer zo te stoken om uw woning warm te krijgen. Dit scheelt dus behoorlijk in de stookkosten. Ook zorgt deze isolatie ervoor dat ook geluiden van buiten minder goed naar binnen komen en hierdoor heeft u er minder last van. Enkele beglazing heeft daarnaast niet de extra opties die dubbel glas wel biedt. Zo is dubbel veel sterker dan enkele beglazing, waardoor het moeilijker wordt om in te breken en kan het zorgen voor zonwering, waardoor u minder last heeft van de zon in uw woning.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van dubbel glas verschillen. Zo hangen de prijzen in eerste instantie ervan af of uw huidige kozijnen geschikt zijn voor dubbel glas. Als u nieuwe kozijnen moet laten plaatsen, lopen de kosten natuurlijk op. Bij kozijnen kunt u ook kiezen uit verschillende materialen en maten. Daarnaast hangt het af van het aantal glazen dat van enkel naar dubbel gaat. Ook hangt het af van de extra functies die u wilt van de nieuwe beglazing die dubbel is. Hoe meer functies u wilt bij de dubbele glazen, hoe duurder vaak het vervangen van enkel naar dubbele beglazing wordt. Een expert van kan u meer vertellen over het vervangen van enkel naar dubbele glazen en de prijzen hiervan.